8 Eylül 2018 Cumartesi

Bir Garip Piknik Hikayesi


Merhabalar!
Ne güzel serinledi havalar değil mi? Ama bilin bakalım bu güzel havaları kim evde hasta geçiriyor? Tabii ki ben! 
Bugün çok şükür daha iyiyim:) Hazır kendimi toparlamışken yazıp yazmamak konusunda tereddütlü olduğum bir anımı paylaşmak istedim.
Kurban bayramında gittiğimiz pikniğin huzurlu başlangıcını ve biraz sinir bozucu sonunu anlatacağım:))
Köye gittiğimizde her sene fırsat bulursam hadi ormana pikniğe gidelim diye darlıyorum bizimkileri. Eski bir yazımda da bahsetmiştim Üyük Ormanı'ndan. O kadar huzur verici o kadar sakin bir yer ki. Sabah çok erken olmamasına rağmen bomboştu. Hemen güzel, geniş bir yer kaptık:) Tabii ki pikniğin olmazsa olmazı salıncağımı kurduk:)) Günün ilerleyen saatlerinde neler yaşayacağımızdan habersiz mutlu mesut, sessiz sakin tadını çıkardım doğanın~


Yaklaşık 1 saat sonra çevremiz dolmaya başladı. Tam da piknikçilerin geldiği yere gelmişiz nerden bilelim?:) Neyse, saygılı olunduğu sürece insanlardan neden rahatsız olalım? Ama anlamadığım konu şu ki; insanlar oraya doğanın tadını çıkarmaya gitmiyor mu? Kuş seslerini dinlemeyeceksem, temiz havayı solumayacaksam evimin bahçesinde de piknik yapabilirim gayet:) Şimdi ne olmuş olabilir ki bu kadar diyebilirsiniz. Geldikleri gibi bir müzik açtılar. Tamam aç, yine aç ama kendi duyacağın şekilde aç değil mi? Neden tüm orman o müziği dinlemek zorunda kalsın ki? Neyse dedik içimize attık. Biraz çalar sonra kapatırlar herhalde dedik. Öyle de oldu zaten. Neyse ki anlayışlı insanlarmış. Biraz kalabalıktan uzaklaşalım diye kardeşimle birlikte dolaşmaya gittik. O kadar huzur verici bir yer ki~
Dolaşmamızı bitirip ailemizin yanına dönüyorduk ki... Derinlerden bir oyun havası sesi geliyor. Yaklaştıkça arttı arttı.. Yeni bir aile gelmişti. Bu sefer onlar açmış. Neyse dedik az sonra kapatırlar zaten. Evet kapattılar. Çünkü yemek yemek için oturmuşlardı ve arabesk bir parçayı son ses açmışlardı. Bu da yemek müzikleri galiba diye düşündük. Gerçekten insanlar nasıl bu kadar saygısız olabiliyor? 
Peki bu kadarla kaldılar mı sizce? Hayır tabii ki. Az sonra tekrar oyun havası açtılar. Şöyle bir ortam düşünün; 2 farklı kalabalık aile var. Ortalarında biz varız ve iki farklı aile iki farklı oyun havasını sonuna kadar açıp (nedendir bilmiyorum) gereksiz bir nispetle oyun havası oynuyorlar. Birbirlerini tanımadıklarından eminiz, ama biz sizden daha güzel oynuyorz havası mı bu? Ya da en çok biz rahatsız ederiz insanları yarışı mı? En son birbirimize söylediklerimizi duyamaz hale gelmiştik. Kuşlar bile ötmekten vazgeçip kaçmışlardı. Kendi bahçemizde sessiz sakin çayımızı içeriz deyip apar topar ayrıldık ordan. 
Gerçekten nasıl bu kadar duyarsız olabiliyor insanlar ya? Madem oynayıp eğlenmek istiyorsun, eğlendin bitti. Abartma ama değil mi?  Gönül isterdi ki geçen seneki gibi huzur dolu bir yazı yazayım ama maalesef bu sefer öyle olmadı.

"Okuyunca ben daraldım ya" diyenler için geçen seneki yazımı şöyle bırakıyorum~

İnsanların birbirine daha saygılı olacağı bir gelecek umuduyla..:)
Mutlu hafta sonları~



6 yorum:

  1. Gitgide daha çok bencilleşiyoruz. Dünyada salt kendimiz yaşıyoruz zannediyoruz ve diğer insanları görmezden geliyoruz. Aslında bunu, içine "ben"i katmadan yazmalıyım; ama bu da gerçekçi değil. Çünkü her birimiz bulunduğumuz dünyanın etkisi altına giriyoruz ve bazen bilerek, bazen de bilmeyerek bu bencilliklerin küçük veya büyük etkili sonuçlarını ortaya çıkıyoruz. Keşke genel ve toplu bir farkındalığımız oluşabilse. Bu arada hastalığın için de "Geçmiş olsun!" dileğimi şurada cebimden düşüreyim, belki bulursun :) Neşeli sevgilerle :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler:) Umarım bizler elimizden geldiğince saygılı bir gelecek yetiştiririz:)

      Sil
  2. ayyy çok tatlıydı yine de videolar, salıncak oh, orman ne güzel ne sıkmış ama fotolar da güzel, ay evet o iki aile kabaymış daaa ya gitseydiniz ya uzaklaraaa yok muydu başka yer kiii yaaaa :) geçmiş olsuun :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Başka yer yoktu maalesef o saate kadar her yer dolmuştu:)) Neyse yine de güzel bir gündü:) Teşekkür ederimm

      Sil
  3. heeey blog saatini değiştirsen yaaaa. ayarlardan ıstanbul gmt 2 idi galpaaağ :)

    YanıtlaSil