27 Mart 2017 Pazartesi

Geçmiş Zaman Olur Ki | Korece Konuşma Kursum ~♡♡

Merhabaa 

Sendromsuz, enerji dolu bir pazartesi geçiriyorsunuzdur umarım :)) 

Fotoğraflara bakarken geçtiğimiz sonbaharda çektiğim bazı fotoğraflara denk geldim:) O sıralar yaklaşık 2 ay süren bir Korece konuşma kursuna gitmiştim. Tabii hem sonbahar hem de keyif aldığım bir kurs olunca her anında mutluluk duyup unutmamak için fotoğraflamıştım:) 

TÖMER Korece kursu artık Ankara Üniversitesi Tandoğan kampüsünde. Bu da benim işime yaradı tabii. Kursa gittiğim süre boyunca o güzel sonbahar havasında ne güzel yollarda yürüdüm bir bilseniz:) 
Bu kadar yaprağı bulmuşken sadece yanından geçip gidemezdim:)
Sonbahara açılan kapı 
Hem akşam güneşini hem de sonbaharı bu kadar sevince böyle bir fotoğraf çıktı ortaya:) 

Biraz da kursumdan bahsedeyim:) Kore Kültür Merkezi'nin sayfasında orta derece konuşma kursuna başvuru başladığını görünce arkadaşımla hemen başvurduk:) Geçen sene de temel seviye kursuna gitmiştik, çok keyif almıştık:) 
Bir dili öğrenirken en çok sıkıntı çekilen konu bu konuşma. Evde kendi kendime pratik yaparken ne güzel konuşuyormuşum gibi geliyor. Ama Koreli biriyle karşı karşıya geldiğimde adımı bile zor söylüyorum. 
Bu kurs o kadar yararlı oldu ki bana. 2 saat boyunca sadece sohbet ettiğinizi düşünün. Hatta bazen sohbet o kadar koyu oluyordu ki iki buçuk saat sürüyordu ders. Bir de çok tatlı bir sınıfımız ve öğretmenimiz olunca:) Derse değil de muhabbet etmeye gidiyorduk sanki:) Beklediğimden çok daha fazla ilerledi konuşmam bu kurstan sonra:)

Tabii sadece sohbet etmedik:) Sunumlar da yaptık, bunlar da ayrı bir eğlence kattı:)
Kore'den bir şehir seçip sınıfta dergilerden kestiğimiz fotoğraflarla bir sunum hazırlayacaktık:) Biz Busan'ı seçip hazırladık:)
Bu da diğer arkadaşlarımızın hazırladığı. Kore'nin başkenti Seul'ü seçtiler:) Çok beğendim hemen çektim fotoğrafını:)
Kursun sonunda sınıfımızda küçük bir konuşma yarışması oldu. Pek kendime güvenmiyordum ama 1. oldum:)) Ama beni birincilikten ziyade kazandığım bu ayna mutlu etti:) Arkadaşımda görmüştüm, ben de istiyordum bu aynadan 


Konuşma kursu tekrar açıldı ama ben bu sefer başvuramadım:( Eğer ilgilenen varsa Kore Kültür Merkezi'nin internet sitesini takip edebilirler. Gerçekten kaçırılmayacak kurslar oluyor:)

♡ Musmutlu haftalar 






                                                                                           

4 yorum:

  1. Anneyohaseyoo 🙋 çonın gülçin imnida💁 çok eğlenceliii:) koreye gidince ben de o aynadan istiyorum unutma :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ayy giderim de alırım inşallahh💕💕😁

      Sil
  2. Ben niye hic biyere gitmiorm 😃 anca evde otur cocuk bak.Özendim bak simdi 😃

    Hadi insallah gidersin.Birde ayakkabinin rengi yapraklarla ne güzel uyms 😃

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sorumluluklar arttıkça vakit de kalmıyor tabii:) Çok teşekkür ederimm 💕💕

      Sil