28 Mart 2017 Salı

Portakallı Kereviz Yemeği~

Selamlaarr 

Bu güzel bahar günlerinde isterdim ki serinletici yaz tarifi vereyim ama tarifi ben de daha yeni öğrendiğim için kış tarifiyle geldim:) Annem arkadaşından öğrenmiş hemen eve gelip hevesli hevesli yaptı:)) Çok da lezzetli oldu. Bence kereviz sevmeyenler bile sevecektir bu hafif yemeği:)



Malzemeler:

♥ 1 kilo kereviz
♥ 2 orta boy patates
♥ 1 havuç
♥ 2 küçük soğan
♥ 1 su bardağı sıkma portakal suyu
♥ Tuz
♥ 1 kesme şeker
♥ Zeytinyağı

Hazırlanışı:

♥ Kereviz soyulur, kararmaması için limonlu suya koyulur.
♥ Soğanlar ince-uzun olacak şekilde, 
♥ Havuç ince-yuvarlak, patates ise normal yemeklik doğranır.
♥ Kereviz de patates gibi doğranır.
♥ Hepsi tencereye konur. Portakal suyu, zeytinyağı, tuz ve şeker eklenir. 
♥ Önce harlı ateşte, kaynayınca da pişene kadar en kısıkta pişirilir. 
♥ Pişince üzerine tekrar biraz zeytinyağı gezdirilir.

Hem hazırlanışı kolay hem de hafif ve lezzetli bu tarifi umarım siz de deneyip beğenirsiniz:)

♡ Afiyet olsun 

4 yorum:

  1. Portakallı yedim çok severim :)) Ellerinize sağlık Tam yaz kış bence yenilir

    YanıtlaSil
  2. Çok lezzetli görünüyor, en kısa zamanda deneyeceğimmm ♥

    YanıtlaSil