Merhabalar!🌸
Bugün biraz verimsiz geçti benim için. Ne ders çalışabildim ne yapmam gereken diğer şeyleri yapabildim. Akşam 8-9 gibi kendime gelmeye başladım ve canım nasıl tatlı çekti nasıl~🍰
Günler önce yine böyle bir tatlı krizi anımda internetten bulup da yaptığım bir muhallebi tarifi vardı. Evdeki ufak tefek malzemelerle şipşak yapılabilecek bir tarif. Mutfak konusunda benim kadar üşengeci yoktur. O kadar üşengecimdir ki, bulduğum tarifler de hep hazırlama süresi kısa olan tariflerdir:) Bu da en fazla 15- 20 dakikada hazırlanabilen bir tarif:)
Eğer benim gibi üşengeçler varsa, bu kadar kısa sürede hazırlanan bir tatlıyı onlarla neden paylaşmayayım ki dedim ve oturdum klavyenin başına:)
Malzemeler
♡ 1 lt süt
♡ Tepeleme 3 yemek kaşığı buğday nişastası
♡ Tepeleme 2 yemek kaşığı un
♡ 1 su bardağı şeker
♡ 1 paket kremşanti
♡ 1 paket vanilya
♡ 1 yemek kaşığı margarin
♡ Kremalı bisküvi (ben negro kullandım)
♡ Muz
Yapılışı
Süt, nişasta, un ve şekeri karıştırarak kaynatıyoruz. Kıvamını alınca altını kapatıp ocaktan alıyoruz. 1-2 dakika sonra kremşanti,vanilya ve margarini katıp iyice karıştırıyoruz.
Bisküviyi robottan geçirip tatlıyı koyacağımız kasenin dibine döküyoruz. Dilimlediğimiz muzları koyup üzerine muhallebiyi ve kalan bisküviyi ekliyoruz.
İşte bu kadar♡
Bisküvim olmadığında da yarısını döküp yarısını da kakaoyla karıştırıp döktüm. Arasına ve üzerine de damla çikolata serpiştirdim. Böyle de çok lezzetli oldu:)
Umarım siz de beğenirsiniz♡
Mutlu akşamlar♡
ellerine sağlık gerçekten pratik bir tatlıymış....
YanıtlaSilTeşekkürler:)
SilBen daha da bezginim direkt Negro'yu kemiririm.
YanıtlaSil